Mijn favorieten

NWWI


Taxaties NWWI
Als u een geldlening aanvraagt bij uw bank, zal de geldverstrekker willen weten of uw woning of bedrijfspand voldoende waard is als onderpand. Voor het bepalen van deze waarde stellen banken, maar ook het instituut van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), het verplicht dat u een taxatierapport overlegt dat is opgesteld door een onafhankelijke taxateur.
Het NWWI heeft als belangrijkste doelen het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen inzicht in de totstandkoming van de getaxeerde waarde. Het draagt hierdoor bij aan het voorkomen van taxatiefraude. Om te het doel te bereiken, stelt het NWWI eisen ten aanzien van het taxatierapport en de taxateur.
Kwaliteit taxateur; de banken maken gebruik van gecertificeerde taxateurs die ingeschreven zijn bij het Register van Makelaars en Taxateurs (RMT).

Dit register wordt beheerst door de Stichting VastgoedCert.
Kwaliteit taxatierapport; hiervoor is het NWWI opgericht, zij controleert de rapporten ten behoeve van een groot aantal geldverstrekkers. Voor het NWWI dient een taxateur geregistreerd te zijn en aangesloten bij een branchevereniging, de NVM.
Voor een financiering waar gebruik gemaakt wordt van het NHG (Nationale Hypotheek Garantie), dient per definitie een NWWI-rapport overlegd te worden.

Wij voeren een NWWI-taxatie snel en discreet voor u uit. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring